Dušan Šimočko
Двоен Зимски Олимпиец
Кум на играта
Dušan Šimočko
Информација
Држава: Словачка
Датум на раѓање: 29.09.1983
Место на раѓање: Banská Bystrica
Мајчин клуб: VŠC Dukla BB
Следи ме:
Постигнувања
Олимписки Игри: 2 Olympics (Turin 2006, Vancouver 2010), Best result 18th Individual 2010
Светски Шампионати: Best result 15th Sprint Ruhpolding 2012 (best career result)
Светски Куп: Best result 17th Sprint Ostersund 2011
Летен биатлон СП: 1x gold (Sprint Duszniky-Zdroj 2010), 1x silver (Sprint Brezno-Osrblie 2004)

Био
I was born in Banská Bystrica, a town in the heart of Slovakia. I started with cross-country skiing in the local klub TJ Malachov and when I became old enough (9 years) to shoot from air rifle I started with biathlon. After successful youth categories I got the chance to represent Slovakia and professional military sport club VŠC Dukla BB. These days I am a father of my little daughter Linda (b. 2013), which makes my life even more interesting. All my hobbies are somehow connected with active sport life, so if you think of any attractive sport, I am probably doing it (for example ski touring, rock climbing, adventure racing…). I am proud to be a part of this project in the role of the godfather and I hope you will enjoy Biathlon Mania!
Бесплатна регистрација
Заборавена лозинка

Внесете ја вашата регистрирана e-mail адреса за да ви пратиме нова лозинка.

Регистрација
Регистрација
Најави се
 
Скиај, пукај и победи!
Повеќе од 5 000 000 играчи од низ целиот свет веќе го искусија возбудливиот живот на професионален биатлонец. Дали имате што е потребно да скијате брзо и потоа да ги погодите сите мети? Време е да им се придружите на другите играчи во еднствената таква игра. Во Биатлон Манија вие можете дури и да се натпреварувате против вистински биатлонци од Светскиот Куп.
Оваа игра нема потреба од инсталирање, помоќен компјутер или брзо поврзување и вие ќе можете да ја играте бесплатно.
Стани шампион денес!
Биатлон Манија е акциона спортска игра со RPG елементи и е најуспешна и нај играна биатлонска игра на сите времиња. Вие можете да го контролирате, подобрите и тренирате вашиот биатлонец како што сакате. Вие одлучувате се што се случува - подобрете ги вашите особини, изградба на нови објекти, научите нови вештини, изградба на вашиот клуб, победите противници од секаде низ светот, да победете на турнири и да бидете на врвот од светот. Дали ќе победите или ќе станете само учесник зависи само до вашите вештини. Покажете им на сите дека имате што е потребно! Биатлон Манија е лесна да се научи, но тешко да се напушти.
 • Научи крос кантри скијање и стрелање
 • Натпреварувај се против илјадници играчи ширум светот
 • Предизвикај вистински биатлонци
 • Придружи се со твоите пријатели и постани член на клубот
 • Формирај, зголеми-ниво и прилагоди го твојот биатлонски херој

Генерални правила од Biathlon Mania

 • Овие правиле се задолжителни за сите играчи на оваа игра
 • игнорирање на правилата не е оправдано
 • Администраторите на играта имаат за право да одлучат за тоа дали некој ги крши правилата или не
 • за методот и ефективноста на казните поради кршење на правилата ги одредуваат администраторите
 • Најстрога казна за кршење на правилата е забрана на корисничкиот профил со забрана на IP адресата на корисникот
 • сите ситуации, кои не се потполно покриени со овие правила ќе бидат поединечно санкционирани од администраторите
 • како додаток на главните правила, има правила за секој одделен сервер, што мора да биде набљудуван од декој корисник
 • во случај на било која двосмисленост или недоследност во содржина или толкување на различните јазични верзии на овие правила, одлучувачка и важечка верзија се смета верзијата на словачки јазик

Правила на серверот

  Забрането е:
 • да донирате од вашиот профил на друг корисник во играта
 • да се најавите во нечиј туѓ профил или дури и да се проба
 • да ја дадете вашата лозинка на друг корисник и така да му се овозможи него/неа да влезе во вашиот профил
 • за пренос-трансфер на финансиите во играта на било кој начин со намера да се обезбеди предност за корисникот, извршени од страна на еден или повеќе корисници
 • да мамите на било кој начин за да добиете лозинка на друг корисник или да се обидете да ја расипете играта на другите играчи на било кој начин
 • користење на грешки или мани во играта и нејзините правила
 • пребарување на страни, формирање и дистрибуирање на апликации, кои ги автоматизираат некои делови на играта, а во случај да не се одобрени од страна на авторот на играта
 • да се обидете да добиете информација, која не е изразително прикажана на страните, или да праќате податоци на било кој сличен начин
 • да се обидете да го украдете или да го саботирате властништвото на PowerPlay Manager LTD или да поттикнувате некого да го направи тоа
 • на било кој начин да промовирате или рекламирате други "online" игри (тоа е можно само со исклучок и по договор со support@biathlonmania.com)
 • да објавите спам по пошта - со праќање непожелни барања (како што е рекламирање)
 • да објавите заканувачки, навредливи или понижувачки пораки или текстови на страниците на играта или по пошта
 • да навреди, заканува или посрамоти друг корисник на играта на страниците на играта или по пошта
 • да објавувате пораки на страниците на играта или по пошта кои ги кршат законот или рекламираат злосторства
 • да поттикне други корисници да прават работи кои се во спротивност со правилата на играта
 • да користи вулгарно или на друг начин одвратно име на биатлонецот
 • да ставите текст, слики или други елементи во содржини во играта без дозвола на сопственикот на авторските права
 • да ставите текст, слики или други елементи во содржини во играта со која може да ги повредите другите корисници
 • Да промовираш друг веб сајт или производ на било кој начин без дозвола на администраторот на играта
 • да измамуваш на било кој начин со цел да добиете препораки, вклучувајќи охрабрување луѓе без намера да ја играат играта за да формирате сметка со намера да добиете препорака
 • да ја злоопутребуваат можноста да пријават несоодветни објави во чатот
 • да зборат за политика или религија во чатот
 • да објават било каква рекламирање во чатот
 • да користат Големи Букви во чатот
 • да спамираат во чатот